dimarts, 10 de gener del 2012

Les Rutes de les Festes de l'Oli Nou de la D.O.P. Siurana, temporada 2011-2012

Durant aquestes ultimes setmanes hem realitzat diverses sortides per assistir a algunes de les festes de l'oli nou de la D.O.P. Siurana que s’han anat celebrant en aquestes dates a diferents poblacions del Camp de Tarragona, encara que enguany ha estat en menor nombre que en les edicions anteriors. Les rutes que hem dut a terme aquesta temporada amb aquesta finalitat han estat un total de quatre, de les quals n’ampliem la informació tot seguit.


04-12-2011
  ALMOSTER (Baix Camp)
Aquesta va ser la primera ruta d’aquesta temporada relacionada amb les festes de l’oli nou, i que va comptar amb una baixa afluència de participants degut a que ens trobàvem a les portes del pont de la Puríssima i alguns dels bikers van optar per altres alternatives d’oci, assistint-hi nomes dos ciclistes i un tercer que s'hi va desplaçar en automòbil per acompanyar-los durant l'esmorzar.

Es tractava de la 31ena edició, la més antiga de les que es fan al Camp de Tarragona, i que es realitza cada primer diumenge de desembre.

L’esmorzar, pel preu de 3,00 € cada tiquet, va consistir en pa torrat amb llangonissa, arengada, cansalada i botifarra negra, a triar entre dues d’aquestes peces, i es va poder degustar l’oli nou de la collita de la temporada de la Cooperativa Agrícola d’Almoster, tot plegat acompanyat de porrons de bon vi negre.

Es va poder gaudir d’un molt bon ambient de caire festiu amb diverses exhibicions d’elements d’arrel tradicional i amb molta afluència de participants.


11-12-2011
  SALOMÓ (Tarragonès)
La segona ruta relacionada amb l’oli nou va comptar amb la presencia de cinc bikers, es tractava de la 3a edició d’aquesta festa que es realitzava en aquesta població, una de les més joves de les nostres comarques.

Els ciclistes van poder gaudir d’un bon esmorzar a base de pa torrat acompanyat amb llangonissa, cansalada i arengada, i van poder degustar l’oli nou de la Cooperativa Agrícola de Salomó, i regar-ho tot plegat amb vins blanc i negre de la mateixa cooperativa.

S’hi va viure un bon ambient festiu i de germanor entre tots els presents.


18-12-2011
  PERAFORT (Tarragonès)
Per la proximitat d’aquesta població amb el nostre poble, la ruta que es va fer abans d’anar-hi a parar per esmorzar va transcórrer per l’Alt Camp fins la població de Fontscaldes passant per El Rourell, urbanització Serradalt i Picamoixons, la tornada es va fer per Masmolets, Valls, Vallmoll, Les Gunyoles i Els Garidells fins arribar a Perafort.

Aquesta sortida va comptar amb la participació inicial de tres bikers, als quals se’ls va afegir un quart que va anar directament a Perafort a l’esmorzar de la festa de l’oli, es tractava de la 13ena edició d’aquesta festa.

Allí, per 3,00 € que es destinaven com a donació a la Marató de TV3, es va poder gaudir d’un esmorzar molt complet a base de pa torrat regat amb l’oli nou de la collita de la temporada de la Cooperativa Agrícola de Perafort acompanyat de llangonissa i cansalada amb abundància i vi negre per fer-ho baixar i poder-ho pair bé.

La festa va gaudir d’un bon ambient de germanor i va anar acompanyada d’una ja tradicional trobada de plaques de cava.


08-01-2012
  RIUDECANYES (Baix Camp)
La última ruta d’aquest caire d’aquesta temporada va tenir lloc aquest passat diumenge, que alhora va coincidir amb la primera sortida oficial del 2012, i ens va portar a la 20ena edició de la festa de l’oli nou que es realitzava en aquesta població del Baix Camp.
 
Hi van assistir tres bikers que per 3,00 € van poder degustar un esmorzar a base de pa torrat amanit amb un boníssim oli de la collita de la temporada de la Cooperativa Agrícola de Riudecanyes acompanyat amb llangonissa i arengada, tot plegat regat amb porrons de molt bons vins blanc i negre, i dues mandarines de postres.

La festa es va dur a terme amb molta afluència de participants i amb un bon ambient de germanor entre tots els assistents.


ENTRADES RELACIONADES
10-01-2012 Crònica. Rutes de les Festes de l'Oli Nou de la D.O.P. Siurana, temporada 2011-2012 (ara et trobes en aquesta entrada)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.