divendres, 6 de maig del 2011

Estem preparant el nostre proper repte: la ruta RAIDS AL VENT, ruta anual de BTT Morell per al 2011


Des de ja fa unes quantes setmanes estem treballant en l'organització de la propera sortida de BTT Morell per tal de realitzar la ruta de caràcter anual de varies etapes de durada, que enguany i després de barallar-ne diferents possibilitats estudiant les característiques de diverses rutes finalment es va decidir per majoria que faríem la ruta Raids al Vent, essent l'escollida d'un total de sis rutes que havien estat proposades inicialment.

Tenim previst realitzar-la entre els dies 9 i 12 de juny en un total de quatre etapes, i hi prendran part un total de 9 bikers membres de BTT Morell. Amb aquesta ruta ja serà el tercer any consecutiu que es durà a terme una ruta d'aquestes característiques, donant continuïtat i consolidant la iniciativa que es va iniciar l'any 2009 amb la Pedals de Foc on hi van participar 6 bikers i que fou seguida l'any passat per la Pirinés Epic Trail en què hi prengueren part 7 bikers.

La Raids al Vent és una ruta que transcorre per la comarca de l'Alt Empordà, el traçat de la qual és circular, amb inici i final al mateix lloc, per tal de realitzar la volta a la comarca, combinant tant paisatges de muntanya com de costa, l'organització córre a càrrec de l'empresa Easy Bikes i les botigues SappySport amb seus a Vilafant i a Roses. La ruta compta amb un recorregut total de 274 Km i un desnivell positiu acumulat de 5.595 metres, i transcorre en un 95 % per corriols, camins i pistes forestals, això vol dir que només un 5 % va per l'asfalt, segons dades de la organització.

En un principi es va preveure de començar-la a Figueres, concretament des de la botiga de Vilafant, tal com l'organització proposa al seu web, però finalment s'ha decidit iniciar-la a Roses, allargant la primera etapa i escurçant la última.

Trobareu informació addicional i enllaços d'interès al nostre esdeveniment a Facebook.

Les etapes que tenim previst fer son les següents:

1a ETAPA: Roses - Albanyà (99 Km i +1.269 m), la primera part del recorregut transcorrerà per la plana de l'Alt Empordà des de Roses fins a Figueres, on podrem gaudir de l'encant dels Aiguamolls de l'Empordà, la segona part fins Albanyà serà zona de muntanya, una preparació per a la segona i tercera jornades que es preveu que siguin les més dures.

2a ETAPA: Albanyà - Maçanet de Cabrenys (53 Km i +1.616 m), possiblement serà  l'etapa més dura ja que s'haurà de salvar gran part del desnivell gairebé d'una tirada.

3a ETAPA: Maçanet de Cabrenys - Llançà (76 Km i +1.660 m), més distancia i més desnivell que la segona etapa, però possiblement els metres en guanyaran més progressivament que a l'etapa anterior, en aquesta etapa podrem contemplar diferents restes megalítiques, com son els típics dolmens que es troben escampats per la zona de la serra de l'Albera.

4a ETAPA: Llançà - Roses (46 Km i +1.050 m), transcorrerà per la costa del Cap de Creus, serà una etapa bastant trencacames amb contínues però curtes ascensions i descensos, però a la vegada serà una etapa light per poder recuperar les forces tot gaudint dels encantadors paisatges que ens ofereixen les típiques cales d'aquesta zona de la Costa Brava.


ENTRADES RELACIONADES
Crònica de Preparació de la Ruta (ara et trobes en aquesta entrada)

3 comentaris:

  1. Molta força i anims q faran falta ¡¡¡¡ que disfruteu molt

    ResponElimina
  2. moltes gràcies Xavi!!! ...de ben segur que disfrutarem força amb els seus ratets de patiment, però estem segurs que valdrà la pena

    ResponElimina

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.