RUTES

Aquest espai està destinat a albergar la informació relativa a les rutes, on especialment s'hi inclou una relació de totes aquelles rutes, que a banda de les sortides que es realitzan habitualment, hagin realitzat els bikers de BTT Morell, a més també està previst que inclogui una recopilació i classificació de les rutes més destacades i rellevants de les quals haguem trobat informació per tal que aquest apartat esdevingui un espai de consulta per a tots els ciclistes que tinguin previst realitzar-ne alguna o simplement en cerquin informació.

Es poden consultar totes les cròniques i notícies relacionades amb les rutes que han estat publicades en aquesta web clicant AQUI.LA RUTA ANUAL
Les rutes realitzades per ciclistes de BTT Morell han estat diverses, entre les quals cal destacar la ruta de varies etapes que es realitza amb caràcter anual, i que cada any se'n escolleix una de diferent, entre les quals cal destacar les següents:

CAMÍ DE SANT JAUME
L'any 2008 un total de cinc ciclistes van realitzar el Camí de Sant Jaume, duta a terme abans que es comencés a utilitzar la denominació BTT Morell per a identificar aquesta agrupació ciclista, per tant podriem dir que es tracta de la ruta predecessora a les rutes realitzades a partir de l'us d'aquesta denominació, en la qual van participar-hi tres ciclistes d'aquesta agrupació i per tant cal tenir-la en consideració.

PEDALS DE FOC
L'any 2009, del 17 al 20 de juny, i ja com a BTT Morell, doncs feia pocs mesos que s'havia començat a fer ús d'aquesta denominació, es va realitzar la ruta Pedals de Foc en quatre etapes on hi vàren participar sis ciclistes, es tracta d'una ruta circular que dona la volta al Parc Natural d'Aiguestortes-Estany de Sant Maurici, i que transcorre per les comarques del Pirineu català de la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, el recorregut total de la qual és de 220 Km. i compta amb 5.200 metres de desnivell positiu acumulat. Amb inici a Vielha, i amb finals d'etapa a Castellars, Espui, Son i Vielha.

PIRINÉS EPIC TRAIL
L'any 2010, del 3 al 6 de juny, es va realitzar la ruta Pirinés Epic Trail en quatre etapes i que va comptar amb la participació de set ciclistes, també es tracta d'una ruta circular que amb 235 Km. de recorregut i 6.500 metres de desnivell positiu acumulat transcorre per tres comarques pirinenques, les aragoneses de la Ribagorza Oriental i el Sobrarbe, i la catalana de l'Alta Ribagorça. Amb inici al Pont de Suert, i amb finals d'etapa a Seira, Plan, Castejón de Sos i el Pont de Suert.

RAIDS AL VENT
L'any 2011, del 9 al 12 de juny, es va realitzar la ruta Raids al Vent també en quatre etapes en la que hi varen participar un total de nou ciclistes, que de moment és la que ha comptat a més participants, i com les dues anteriors també es tracta d'una ruta circular que compta amb un recorregut total de 274 Km. i d'un desnivell positiu acumulat de 6.100 metres, la qual transcorre gairebé integrament per la comarca de l'Alt Empordà, a la qual s'hi realitza la volta, excepte en un petit tram del recorregut que s'endinsa al territori francès passant per la població de Costoja (Costouges), i que també passa per llocs tant encantadors com son el Parcs Nacional dels Aiguamolls de l'Empordà, el del Cap de Creus, i el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, combinant tant paissatges de muntanya com de costa. Amb inici a Roses, i amb finals d'etapa a Albanyà, Maçanet de Cabrenys, Llançà i Roses.


PEDALS DE LOS PORTS
Per al 2012 s'ha previst realitzar la ruta Pedals de los Ports en quatre etapes, una ruta de 200 Km. de recorregut i 5.300 metres de desnivell positiu acumulat. Actualment s'està treballant en la organització de la mateixa.ALTRES RUTES
També cal destacar altres rutes que s'han realitzat de manera esporàdica, ente les quals cal destacar les següents:

RUTA DEL CÍSTER
L'any 2010, i més concretament el dia 17 de juny, sortien dues expedicions diferents per tal de realitzar La Ruta del Císter, una ruta circular que uneix els monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Una expedició era formada per cinc ciclistes que tenien previst realitzar-la en un sol dia sortint des de Santes Creus. L'altra era formada per nou ciclistes i la realitzarien en dues etapes iniciant-la també a Santes Creus, però sortint sis d'ells des del Morell en bicicleta fins aquesta població de l'Alt Camp, i amb l'objectiu de seguir el traçat del GR-175 (Ruta del Císter) dde 110 km. de recorregut. Amb finals d'etapa a Vallbona de les Monges i Santes Creus, des d'on els que hi havien anat en bicicleta van haver de tornar pedalant fins el Morell, havent realitzat entre l'anada i la tornada uns 60 Km. de més del total. Els que la van realitzar en un dia no varen seguir el mateix recorregut que els que la van realitzar en dos dies.


VIA VERDA DE LA TERRA ALTA
El dia 26 de juny de l'any 2010 un grup format per catorze persones de diferents edats va realitzar la Via Verda de la Terra Alta, sortint des de l'estació d'Horta de Sant Joan i amb destí a Bot. L'anada es va fer per camins alternatius i van incloure un bany a les Olles de Bot. La tornada es va realitzar estrictament per la Via Verda havent de recorrer la distancia de 9 Km. entre Bot i l'estació d'Horta de Sant Joan. La distancia total recorreguda entre l'anada i la tornada va ser d'uns 20 Km.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.