dimecres, 9 de novembre del 2011

La 3a edició de l’Avellana Bike es va dur a terme amb plena normalitat tot i la pluja que va acompanyar la prova

El passat diumenge 6 de novembre es va dur a terme a El Morell la 3ª edició de l’Avellana Bike, una marxa de resistència en BTT de tres hores de durada que organitza el Club Ciclista El Morell, que com en l’edició anterior va tenir lloc a La Granja dels Frares, una vil·la abandonada dins el terme municipal d’El Morell on des de fa uns anys s’ha anat recuperant l’entorn, es tracta d’un lloc molt adient per al desenvolupament d’aquesta prova i que compta amb moltes possibilitats, per aquest motiu l’organització ha cregut convenient repetir l’escenari per a la ubicació del circuit d’aquesta edició, el qual comptava amb uns tres quilometres de recorregut aproximadament, i poder així consolidar-lo per a la realització de la prova en futures edicions.

El circuit d’enguany era pràcticament igual al de l’edició anterior, al qual se li havia fet alguna petita modificació en el tram més planer del recorregut, i que quasi era imperceptible per als participants que hi havien assistit l’any passat, conservant-se la major part del recorregut fidel al de l’edició anterior amb l’encant propi que ofereix l’entorn i els diferents tipus de terreny que el conformen. Es tracta d’un circuit apropiat per a tot tipus de participants i que, tot i oferir certa dificultat tècnica en alguns trams, compta amb un nivell global de dificultat no massa elevat, fet que fa que no sigui molt dur i que els ciclistes puguin mantenir un ritme més o menys constant durant quasi tot el recorregut ja que no compta amb grans desnivells.

Com en edicions anteriors s’hi podien inscriure equips formats per un màxim de tres persones, podent aquests ser masculins, femenins o bé mixtes. Les categories en les que podien participar els equips inscrits eren la general, equip mixte o equip femení, per a les quals l’organització havia previst l’atorgament de premis per als tres primers equips classificats de la categoria general, tant per als equips formats per una, dues i tres persones, i per als primers classificats de la resta de categories. A més tots els participants han rebut pel sol fet de participar una bossa amb diferents obsequis entre els quals cal destacar una samarreta tècnica realitzada exclusivament en motiu d’aquesta tercera edició de l’Avellana Bike, en color negre i amb les inscripcions en color blanc.

En aquesta edició hi han pres part un total de vint-i-dos equips, dels quals n’hi havia nou formats per tres persones comptant amb dos de mixtes i un de femení, cinc equips de dues persones comptant amb un de femení i finalment vuit equips individuals formats tots ells exclusivament per homes, sumant entre tots ells un total de quaranta-cinc persones participants de les quals sis eren dones, fet que suposa un percentatge del tretze per cent de participació femenina, entre les quals cal destacar-ne la participació de la jove ciclista local Laura Nadal que juntament amb dues companyes integraven l’únic equip femení participant.

També cal destacar la participació de l’equip format per dos ciclistes professionals a nivell internacional que també hi havien estat presents en l’edició anterior, es tracta dels alemanys Uli Rottler i Reimond Dietzen, els quals han obtingut diferents victòries en el món del ciclisme durant la seva carrera professional, cal destacar les posicions que va obtenir el segon a la volta a Espanya dels anys 1987 i 1988 classificant-se en segona posició, l’any 1984 en tercera i el 1986 en quarta.

Cal remarcar que la participació en general no ha estat gaire elevada degut a la climatologia adversa en forma de les pluges que ens han acompanyat durant els darrers dies previs a la realització de la prova, fet que ha ocasionat un baix nivell d’inscrits de manera anticipada, i que tampoc no ha estat gaire elevat el mateix dia de la cursa ja que la previsió meteorològica per aquest dia era de possibles precipitacions. La jornada ha estat predominada pels núvols i, tal com marcaven les previsions, en algun moment puntual ha estat acompanyada per la pluja que ha fet acte de presencia en varies ocasions que, tot i no ser gaire intensa, juntament amb l’aigua i el fang acumulats sobre el terreny en els dies anteriors han ofert certa duresa i dificultat afegida per als participants. No obstant aquest baix nivell de participació no ha mancat la combativitat entre tots els participants, els quals ho han donat tot durant el decurs de la prova.

Enguany el Club Ciclista El Morell ha optat per deixar les tasques d’inscripció on-line, cronometratge i classificació dels participants en mans d’una empresa especialitzada.

També s’ha comptat, com en edicions anteriors, amb la col·laboració de membres de BTT Morell, que a banda de realitzar algunes tasques puntuals de preparació prèvies a la cursa, com l’any passat han estat els encarregats de que es dugués a terme amb total normalitat la botifarrada amb la qual la organització ha obsequiat els participants un cop finalitzada la prova, als quals se’ls ha lliurat un entrepà de botifarra acompanyat per un refrigeri, fins i tot han pogut gaudir-ne de manera totalment gratuïta els acompanyants dels participants, per als quals inicialment s’havia previst posar tiquets a la venda al preu de 5,00 €.

L’organització i BTT Morell agraeixen la participació de totes les persones que han pres part en aquesta tercera edició així com la confiança que ens han donat i han dipositat en la prova, a més d’encoratjar-los a participar en la quarta edició que es te previst de realitzar el proper any.


Properament es publicaran fotografies i alguns enllaços on se n'hagin publicat per part de persones assistents a la prova.

Les classificacions es poden consultar AQUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.