divendres, 19 d’abril del 2013

19 d'abril - Dia Mundial de la Bicicleta

Avui es celebra a tot el món el Dia Mundial de la Bicicleta, es tracta d’una jornada de promoció d’aquest mitjà de transport  tant sa, ecològic i econòmic, jornada que alhora serveix per conscienciar a la població sobre el seu ús, sigui en l’àmbit que sigui, i que ja cada dia que passa va tenint més adeptes a nivell mundial, ja que fins fa unes poques dècades gairebé només tenia una vessant esportiva i lúdica a la majoria de països del món, i que cada cop és més utilitzada per als desplaçaments en distancies curtes. En definitiva, la bicicleta és un mitjà de transport beneficiós per la nostra salut independentment de l’edat de les persones i alhora respectuós amb el medi ambient. Es tracta d’una diada que te els seus orígens a la ciutat de Los Angeles (EEUU) a mitjans dels anys 80.

Tanmateix amb aquesta diada també es volen reivindicar els drets dels ciclistes, per tal de conscienciar-ne a la resta de la població, i sobretot a la resta d’usuaris de les vies en les quals els ciclistes comparteixen espai amb d’altres vehicles de propulsió a motor.

Avui a moltes ciutats del món hi ha previstos diferents actes per tal de celebrar aquesta diada, la majoria estan enfocades a descongestionar el transit d’automòbils i altres vehicles a motor que omplen els carrers de les grans ciutats en pro de l’ús de la bicicleta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.