dilluns, 20 de desembre del 2010

Les Rutes de les Festes de l'Oli Nou D.O. Siurana (collita 2010)

A les sortides que hem anat realitzant durant els darrers diumenges i en el pont de la Puríssima hem fet varies rutes per anar als esmorzars de les festes de l’oli nou amb Denominació d’Origen Siurana que s’han dut a terme a diverses poblacions del Camp de Tarragona, tot seguit les detallem amb una breu descripció de cadascuna.

28-11-2010
FESTA DEL VI JOVE - BRÀFIM (Alt Camp)
Es tracta de la ruta que va encetar aquest conjunt de rutes gastronòmiques de la present temporada, en la que a més del vi jove vàrem poder degustar l’oli nou.

Pel preu de 3,00 € vam poder esmorzar a base de pa torrat, llangonissa, a triar entre cansalada o bé arengada, vins de diverses varietats de la marca Puig Rodó embotellat per la Cooperativa Agrícola de Bràfim, oli d’oliva arbequina verge extra, mandarines i cafè o tallat.

La ruta realitzada va ser la següent: El Morell - La Masó - Vallmoll - Bellavista - Bràfim. La tornada es va realitzar per un itinerari diferent: Bràfim - Vilabella - Renau - La Secuita - Vistabella - Els Garidells - Puigdelfí - El Morell.

Les dades: 44,5 Km. En 2:28 h de pedaleig.

05-12-2010
30a FESTA DE L’OLI NOU - ALMOSTER (Baix Camp)
En aquesta ruta vam anar a la festa de l’oli més antiga de les nostres comarques, que enguany ha arribat a la seva trentena edició.

Per 2,00 € ens van oferir pa torrat regat amb oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa Agrícola d’Almoster, llangonissa, a triar entre cansalada o bé botifarra negra o bé arengada i porrons de vi negre.

La ruta que vam seguir és: El Morell - La Selva del Camp - Almoster. A la tornada vam anar a cremar una mica l’esmorzar ja que el recorregut de l’anada havia estat molt curt, vam pujar per la urbanització del Picarany - Coll de la Batalla - La Selva del Camp - El Morell.

Les dades: 38 Km. en 2:03 h de pedaleig.

08-12-2010
FESTA DE L’OLI NOU - LES BORGES DEL CAMP (Baix Camp)
Aquesta ruta va coincidir amb el dia de la Puríssima.

Per 3,00 € ens vam cruspir un esmorzar consistent en pa torrat amanit amb oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa Agrícola, llangonissa, cansalada, arengada i porrons de vi negre i rosat.

La ruta va ser: El Morell - Reus - L’Aleixar - Maspujols - Les Borges del Camp. A la tornada es va variar el recorregut: Les Borges del Camp - Maspujols - Castellvell del Camp - La Selva del Camp - El Morell.

Les dades: 49 Km. en 2:31 h de pedaleig.

12-12-2010
2a FESTA DE L’OLI - SALOMÓ (Tarragonès)
Aquesta ruta ens va portar a esmorzar a una de les festes de l’oli més joves que es realitzen al Tarragonès, concretament aquesta és la seva segona edició.

Aquí ens van oferir un esmorzar a base de pa torrat amb oli nou d’oliva arbequina verge extra, llangonissa, a triar entre arengada o bé cansalada, vi blanc i mandarines.

La ruta que es va dur a terme és: El Morell - Puigdelfí - Els Garidells - Vistabella - La Secuita - presa del pantà del Gaià - Salomó. La tornada ha estat pel mateix itinerari però a la inversa.

19-12-2010
FESTA DE L’OLI - EL MORELL (Tarragona)
Avui no podíem faltar a la festa de l’oli nou del nostre poble, a primera hora del matí ha ploviscat una mica i molts hem optat per no anar a pedalar, només dos bikers valents han sigut capaços de desafiar les inclemències del temps i pedalar abans de l’esmorzar.

Per tant sols 2,00 € hem pogut degustar pa torrat regat amb l’oli nou d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa Sant Isidre d’El Morell, llangonissa, a triar entre cansalada o bé arengada, vi negre, aigua, i mandarines.

La ruta que s’ha fet és: El Morell - El Rourell - Alcover - Niu de l’Àliga. La tornada ha estat pel mateix itinerari però a la inversa. L’esmorzar a la Festa de l’Oli d’El Morell, com ja s’ha dit abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.