dimecres, 18 d’abril del 2012

ESTRENEM EQUIPACIÓ !!!

Finalment la nostra equipació veu la llum després d'un llarg procés de creació, però en vista dels resultats ha valgut la pena esperar.

Muntatge del disseny del Mallot (vista frontal)
Després d'un llarg procés, que es va iniciar ara fa un any, amb el qual es posava en marxa el projecte de creació d'una equipació pròpia que ens identifiqués arreu on anéssim a pedalar, finalment ha donar el seu fruit i ha sortit a la llum.
Un porró amb molta personalitat

El procés no ha estat fàcil, ja que això requeria la fase de disseny d'aquesta equipació. La peça principal evidentment era el mallot i, després de comparar-ne les ofertes que oferien diversos fabricants, es va comprovar que la majoria d'elles seguien les típiques línies i formes simètriques i estil·litzants de la silueta de qui les vesteix. Nosaltres volíem quelcom original i fora de lo comú, per tant es va optar per realitzar un disseny personalitzat que ens identifiqués clarament amb la nostra activitat ciclista, pedalar, i alhora també amb una activitat paral·lela que no volíem pas menystenir ni deixar de banda, ens referim als àpats, normalment esmorzars, que ens acompanyen durant les nostres sortides setmanals i les rutes que realitzem, amb elements tant característics com el porró. Tampoc volíem que hi manquessin elements identificatius que ens vinculessin amb el nostre poble, com clarament es pot apreciar a la part posterior on s'hi pot veure una versió del símbol del nostre poble, que inclou el casal dels Montoliu, seu actual de l'Ajuntament, l'església i els característics plataners.

El símbol representatiu del Morell
A partir d'aquí es va creure oportú deixar la tasca de creació i elaboració del disseny en mans de la persona que havia creat la nostra imatge corporativa, ens referim a l'il·lustrador i dissenyador gràfic El Nani, convilatà i amic, que es troba al capdavant de l'empresa Disseny i més..., i que en tot moment fent ús de l'estil i la professionalitat que el caracteritzen, des dels primers esbossos fins al resultat final passant per l'elecció dels colors, va saber desenvolupar i portar a terme un disseny únic i exclusiu que possiblement trenca la norma i crea un precedent dins el món del ciclisme. El Nani ha fet realitat un somni que ja s'havia debatut en varies ocasions des de feia força temps, incloent-hi els elements necessaris que ens identifiquen amb la nostra activitat ciclista, la gastronòmica, amb el nostre poble i amb l'entorn que l'envolta, paisatges de mar i de muntanya, i que alhora no deixen de ser per on transcorren les nostres sortides i rutes, tot plegat ha estat possible gràcies a uns gràfics que semblen extrets d'un còmic i que van acompanyats d'unes frases que els omplen de sentit i de vida pròpia. El dibuix d’una bicicleta vista de front domina la part davantera de les peces superiors de l’equipació, com son el mallot, la jaqueta i l’armilla.
Els ciclistes, els protagonistes
som nosaltres

Una altra peça a tenir en compte era el culot, aquí no es disposava de tant d'espai com en el mallot per la inclusió d'elements, per tant s'havia de fer quelcom més simple però que no perdés la originalitat aprofitant el màxim l'espai disponible, i el resultat n'és prou evident.

2012 Edició Limitada, és la llegenda que figura
dins el dorsal, l'acompanyen un pernil, un fuet i un
cargol molt eixerit.
Pedalar i Paladar, un joc de paraules molt apropiat
per a l’ocasió
Una altra qüestió a tenir en compte era l'elecció del fabricant, que després de fer diverses comparatives amb varies empreses del sector, i amb uns resultats molt ajustats per a les tres empreses que encapçalaven el nostre rànquing, es va optar per l'empresa Gueba, ubicada a la propera localitat d'Alcover, i que va ser escollida per la seva proximitat amb el nostre poble i pel tracte directe que ens havien ofert. Per a l'elaboració de l'equipació s'han escollit materials tècnics de primeríssima qualitat, com son el Coolmax Extreme per als mallots, els teixits Eslastòmetre i Orleans per als culots d'estiu i d'hivern respectivament, i la membrana Hill-85 per a les jaquetes d'hivern, a més de la combinació d'aquest últim amb l'Exitex per a les armilles paravents, materials que ofereixen una sèrie de propietats en condicions extremes, com poden ser la resistència al fred, al vent i a l'aigua, a més de la transpirabilitat i l'absorció mínima de la humitat i l'evacuació d'aquesta.

Des d'un començament es va decidir de cercar espònsor per a la nostra equipació amb el condicionant que tots ells havien de tenir una vinculació directa amb el nostre poble. Hem pogut comptar amb la col·laboració de les empreses Repsol, Transportes Naranjo, VermutYzaguirre, Disseny i més..., a més de Gueba com a fabricant, a les quals volem agrair la seva col·laboració i l'esforç que han fet apostant per un projecte del qual ben segur que tots se'n sentiran força orgullosos. Els elements publicitaris han estat integrats en el disseny de l'equipació de tal manera que no trenquessin l’harmonia del conjunt insertant-los dins una corona dentada com la que apareix en el nostre logo i que representa el plat d'una bicicleta, i alhora fent el possible per tal que fossin fàcilment visibles en tot moment, dotant-los d'uns tamanys adequats i una ubicació ideal per tal que no pesessin desapercebuts per a la vista de l'observador, tant quan els ciclistes es trobin dempeus com quan es trobin pedalant.

ELS PATROCINADORS. Clica sobre dels logos per anar a la seva web


Foto de grup abans d'iniciar la primera sortida amb la nova equipació
Finalment aquest diumenge passat 15 d'abril es va poder realitzar la primera sortida amb la nova equipació, a la qual hi van participar vuit bikers, una nombre prou considerable tenint en compte que es tractava d'un fet que inicialment no s'havia previst i el poc temps amb el qual s'havia comptat per a planificar-la, però la gent tenia ganes d'estrenar i lluir la nova equipació, i tothom que va poder va fer el possible per assistir a la sortida. La ruta que va transcórrer integrament pel Tarragonès ens va conduir fins el Pont del Diable, i a continuació fins a Perafort on vàrem esmorzar al bar del Casal del poble, recorrent en total una distància de trenta quilòmetres.

Foto de grup amb la nova equipació al Pont del Diabl
Més endavant es te previst de realitzar un acte i una festa de presentació oficials de la nostra equipació, a la qual s'espera comptar amb la presència de tots els nostres ciclistes, del nostre dissenyador, dels representants de les empreses col·laboradores, del representant municipal de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Morell, entre d'altres. De moment encara no s'ha concretat la data i se'n desconeixen part dels detalls, els quals es faran públics en el moment oportús.







PRESENTACIÓ AMB TOTES LES FOTOS DE LA SORTIDA



ENTRADES RELACIONADES
06-09-2011 Crònica. Demana la teva equipació de BTT MORELL
23-02-2012 Crònica. La braga de coll; un complement per a l'equipació
13-03-2012 Crònica. El culot de la nostra equipació ja té un disseny definitiu
26-03-2012 Crònica. Enllestit el disseny dels guants i els mitjons de l'equipació
29-04-2012 Crònica. La nostra samarreta tècnica va agafant forma
16-04-2012 Crònica. ESTRENEM EQUIPACIÓ !!! (ara et trobes en aquesta entrada)
19-04-2012 Crònica + Vídeo. La Ruta d'un Mallot 
20-04-2012 Notícia. (El Vallenc 20-04-2012) "BTT Morell estrena equipació"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots opinar sobre aquest article, deixa'ns el teu comentari.